Ik ben ge...................

Er zijn niet vaak momenten waarop ik er van baal dat mijn achternaam met een P begint, maar vandaag was er wel zo één. Mijn mentor zou vanaf 13:00 bellen, maar omdat de letter P best wel laat in het alfabet komt, zat ik een uurtje langer in de stress. In die tussentijd was mijn telefoon wel twee keer gevallen, waardoor die helemaal uitviel, wat voor nog meer paniek zorgde. Terwijl ik mijn kamer maar helemaal ging opruimen, probeerde ik even rustig te worden.......

Eindelijk! Daar ging de telefoon. Met een piep stemmetje nam ik op: "Gefeliciteerd" was het eerste wat ik hoorde. Dat begon goed. Meteen vroeg ik of mijn cijfers goed waren. "Wel redelijk": Een 8,5 voor wiskunde en een 8,3 voor latijn waren de eerste cijfers die hij opnoemde. Meteen vroeg ik ook naar Engels. Tja, zei mijn mentor, dat is wel een beetje een ding. Meteen schrok ik, want aangezien ik niet zo goed in Engels ben, was ik bang dat dat het een onvoldoende was. Als je Engels cijfer 1/10 punt hoger was, zou je cum laude zijn geslaagd. WAT CUM LAUDE? Oooommmggggg. Na wat gepiep uit mijn mond hang ik op.

5 minuten later gaat de bel en staat mijn vriendin Elsi met een grote bos bloemen voor de deur. Zooooooo lief. Na wat kletsen en koffie drinken vertrek ik naar school. Daar is de sfeer vrolijk en om mij heen zie ik voor een groot deel alleen maar blije gezichtjes. Als ik bij mijn mentor kom en hij de cijferlijst overhandigd zegt hij: "O, ik heb het nog even nagevraagd en het is toch geen cum laude". Hij dacht namelijk dat het cum laude is bij een gemiddelde van 7.5, maar het moet dus allemaal gemiddeld een 8.0 zijn. Dat was wel even jammer, maar ik ben alsnog wel blij. Toch ga ik Engels herkansen. Als ik Engels 0.1 punt omhoog krijg, wordt het een zeven en sta ik alleen maar zevens, achten en een negen en dat zou toch wel mooi zijn! Aaaaarg die stomme 0.1 punt! 

De komende dagen ga ik dus nog wat oefenen voor Engels en nu kan de kamer- en banenjacht ECHT beginnen! En om nog even de titel van deze blogpost af te maken:

IK BEN GESLAAGD VOOR GYMNASIUM NATUUR EN TECHNIEK/GEZONDHEID!

13 comments

 1. HOLY GUACAMOLY DAT IS ZO MEGA ONTZETTEND GOED SONIA!!!! WOOOOOOOOO!!! Super goed gedaan en je hebt echt heel veel discipline om nog een examen te maken :) Maar je kan het!!!!! WHOEPWHOEP!

  ReplyDelete
 2. Wow, zo' goede cijfers!! Proficiat Sonia!!

  ReplyDelete
 3. Aaahh gefeliciteeerdd! En wat een prachtige cijfers <3

  ReplyDelete
 4. Supergoede cijfer! Gefeliciteerd!

  ReplyDelete
 5. Whieoeeh super lekker! Als nog bijna cum laude hoor. Topper!

  ReplyDelete
 6. Whoho supergoed Sonia! Gefeliciteeerd! je hebt echt hele goede cijfers gehaald, kan je trots op zijn. En heel veel respect dat je engels nog gaat herkansen, ik heb echt absoluut geen zin om nog een herkansing te doen hihi. Liefs

  ReplyDelete
 7. Wat megagoed zeg, gefeliciteerd!!<3 Superstoer dat je Engels nog gaat herkansen, succes! Xx

  ReplyDelete
 8. GEHEFEHELIHICIHITEEEEERD!!! En wat goeeed!! Nog heeeel veel succes met die 0.1 punt!! Ya can do it!

  ReplyDelete
 9. Gefeliciteerd! Super gedaan geniet er maar van.

  ReplyDelete
 10. Waauw wat goed, gefeliciteerd! Nu gaat dat Engels je vast ook nog wel lukken :) Succes alvast!

  ReplyDelete
 11. Proficiat, echt goed gedaan! :)

  ReplyDelete
 12. Super! Wat fijn man (ik heb echt de puf niet meer om te herkansen, hoor, dus wat een toewijding)! Ik ben heel blij voor je.

  ReplyDelete
 13. Wow wat een goede cijfers heb je gehaald! Dat doe ik je echt NIET na!! Echt super goed joh!! Geniet van je vakantie nu! :)

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.