Klaar met examens, en wat dan?

Ik kan het gewoon niet geloven. Vrijdag is mijn laatste examen. Nooit. Meer. Middelbare school. Hoop ik dan. Oei, wat een anticlimax (je ziet dat ik mijn stijlmiddelen nog goed in mijn hoofd heb). Maar wat nu? Drie maanden vakantie. Wat ben ik allemaal van plan?



Travel the world

En ik heb er zooooooooooooo veel zin in. Waarschijnlijk heb ik het al een paar keer vermeld in een blogpost, maar in juli ga ik met Suus interrailen! Dit weekend gaan we beginnen om alles te regelen, dus ik kan er nog niet zo heel veel over zeggen. Wel dat we een maand naar het zuiden van Europa gaan. 

Ontslag nemen en iets nieuws zoeken

Maar hoe ben ik dan aan al het geld gekomen voor de reis? Helaas heb ik geen ouders die mijn eindexamenreis willen betalen of ook maar iets willen meebetalen (vind ik heus niet zo erg hoor), dus dat betekent dat ik meer dan een half jaar achter een kassa heb gezeten bij de Albert Heijn. Maar omdat ik dat nu wel heb gezien, wil ik wat anders gaan zoeken en daar dus ontslag nemen. Het liefst in zo'n leuk koffie tentje. 


Heel veel tekenen en schilderen oftewel: creatief bezig zijn

Gewoon omdat ik het zo heb gemist om te doen. Maar ook omdat ik de vooropleiding beeldende kunst van de HKU wil doen. Daar ga ik wel eventjes wat meer over vertellen, aangezien dat volgend jaar een groot deel van mijn leven gaat innemen (hoop ik). 

In de vierde wist ik nog niet wat ik wilde studeren. Maar dat maakte niet uit, want ik had toch nog zeeën van tijd om het allemaal uit te zoeken. Nu eind zesde klas weet ik het nog steeds niet. Ik weet wel dat ik iets creatiefs wil doen. Maar omdat ik het natuur en techniek  profiel + gymnasium doe, lag de kunstacademie voor mij in het begin niet zo voor de hand. Ik ben naar open dagen van sterrenkunde, natuurkunde, biomedische wetenschappen, industrieel ontwerpen en ga zo nog maar even door geweest. Maar geen van deze studies leken mij nou echt leuk. 

Ik heb besloten om de vooropleiding van de HKU te gaan doen om te kijken of kunstonderwijs mij bevalt, maar ook omdat het mij gewoon super leuk lijkt. Een jaar lang focussen op tekenen, schilderen en alles wat bij de kunst komt kijken. Maar volgend jaar ben ik ook van plan om heel veel andere open dagen bekijken van onder andere universiteiten om te kijken wat mij nou ECHT leuk lijkt. 

Eén ding: ik moet dus nog wel worden aangenomen. De toelating is 24 juni. Omdat ik geen kunst op school had, bestaat mijn "portfolio" eigenlijk alleen maar uit vrije creaties. Ik had mijn portfolio (oftewel een hele grote tas vol tekeningen en schetsblokjes) laten zien bij een open dag. De mevrouw die het bekeek, mocht niet zeggen of ik zou worden aangenomen, maar ze was in ieder geval wel positief. Dus dat is fijn. 

Samengevat: Ik ga na mijn examens heel veel creatief bezig zijn. 


Veganistisch eten en veel uitproberen

Ik had het al op mijn instagram gezegd, maar ik eet nu dus bijna een week veganistisch. Ik vind het helemaal niet moeilijk, aangezien ik al geen vis en vlees at en nauwelijks kaas. Toch is het wel even wennen. Ik moet meer op de ingrediënten kijken en nu neem ik bijvoorbeeld een soja cappuccino (overigens heel lekker!), maar ik wil dus veel meer nieuwe gerechten en nieuw eten uitproberen. Misschien zien jullie daar wel wat van op mijn blog. 

Camera kopen

Eindelijk. Wat heb ik hier naar uitgekeken. Dit weekend ga ik naar een camera winkel en hopelijk loop ik de winkel uit met een nieuwe camera in mijn tas. Ik weet nog niet 100% welke ik wil. Ik twijfel tussen de Canon eos 700D, Canon eos 750D en de Nikon D5300. Maar ik ga mij gewoon goed laten informeren door de mensen die daar werken.


Een kamer zoeken

Ja, dit is makkelijker gezegd dan gedaan.... Ik wil heel graag uit huis, maar een huis is niet gratis (oooo dat zou zo fijn zijn). Na mijn examen kan de huizen jacht beginnen. 

Een give-away

Lieve mensjes die mijn blog lezen. Echt heel erg bedankt voor al de lieve reacties! Ik waardeer het echt heel erg. En ik ben ook heel erg blij met meer dan 100 volgers op bloglovin. Wowie. Echt heel erg bedankt allemaal! Omdat ik iets wil terug doen, wil ik een give-away doen. Ik weet alleen nog niet precies hoe, wat en wanneer. Als jullie wensen hebben, laat me dat weten!

Nou, een applausje voor jou als je helemaal door mijn gebrabbel heen tot het eind ben gekomen. Normaal plaats ik niet echt van dit soort persoonlijke brabbel verhaaltjes, maar ik dacht dat het wel handig was om een soort van update te geven en jullie te laten weten wat ik allemaal van plan ben. Natuurlijk wil ik de komende tijd ook veel gaan bloggen, so be prepared!

Liefs Sonia

Hebben jullie grote plannen voor volgend jaar?

Follow

27 comments

 1. Die opleiding klinkt heel leuk! Echt wat voor jou. Een soort tussenjaar eigenlijk maar dan toch in school vorm. Tof ook dat je gaat interrailen, lijkt me zo leuk! Mooie plannen. Liefs

  ReplyDelete
 2. Wat fijn dat de examens er bijna opzitten! (ik weet nog hoe ik daar vorig jaar naar uit keek!) Erg mooie camera's waartussen je twijfelt. Ik heb de canon 600d (voorloper van 700d) en die bevalt mij erg goed.
  Een studie kiezen is zo ontzettend lastig. Ik heb ook getwijfeld tussen een creatieve opleiding of totaal iets anders. Nu doe ik Kunst&Techniek en ik vind het ontzettend leuk (over het algemeen dan, er zijn ook dingen die ik er minder leuk aan vind).
  Geniet van je vakantie! (Interrailen, hoe gaaf!)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, van kunst en techniek heb ik wel eens gehoord. Dat klinkt interessant! Wat leer je daar precies?

   Delete
 3. Ah, wat een leuke dingen heb je gepland in je vakantie! Interrailen lijkt me zo gaaf... Ik ben ook zo blij dat ik alleen morgen nog een examen moet, succes vrijdag!

  ReplyDelete
 4. Leuke plannen! Goed ook dat je de vooropleiding gaat doen, dat vergroot zeker je kansen om aangenomen te worden en je zult er achter komen wat de kunstacademie inhoudt. Heel veel plezier met alles! :)

  ReplyDelete
 5. Hee lieve Sonia! Wat een ontzettend toffe dingen komen er binnenkort op je pad zeg! Lekker van genieten! :) Mag ik je een tipje geven? Hoe verleidelijk koffietentjes ook klinken, misschien kan je overwegen om nog iets langer bij de Appie te blijven werken. Ik heb zelf ook 2 en een half jaar achter de kassa gezeten en ik vond er ook geen bal aan. Het is inderdaad een beetje saai werk, haha. De Appie is wel een goede werkgever qua inkomsten. Bij koffietentjes (dus horeca) zul je een stuk minder verdienen (heeft te maken met minimumloon enzo). Hoe dan ook, geef het nog niet op tot dat je ergens anders bent aangenomen als je echt graag weg wilt. Volgens mij kan je je centjes hard gebruiken als je wil gaan reizen, een nieuwe camera gaat kopen en op kamers wilt, hihi. (I've been there, met al deze dingen. Kon ik maar toveren of een geldboom planten). Héél veel plezier deze zomer, dit gaat de beste en langste vakantie ooit worden. :D Dikke knuffel!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heel erg bedankt voor deze lieve reactie. Ja, helaas weet ik wel dat een koffietentje minder verdient dan de AH. Maar ik denk dat ik wel verplicht ben om ontslag te nemen, aangezien in tijdens mijn examens vakantie heb gevraagd en ik niet ook nog tijden de "echte" zomervakantie vakantie mag vragen. Maar ja, we'll see. En ja, wat zouden geldbomen geweldig zijn! Gewoon elke dag water geven en voilá, handen vol geld plukken, hihi,
   Liefs Sonia

   Delete
 6. Wat tof dat je toch (waarschijnlijk) voor een kunstopleiding gaat, ik doe zelf ook gymnasium (wel met een e&m pakket) en twijfel nog wel erg of ik Kunstacademie of universiteit wil gaan doen. Heel veel succes nog met je laatste examens en vooral heel veel plezier met interrailen en geniet van je vrije tijd haha, ik moet helaas nog even naar school.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, het is moeilijk hé, die keuzes. Het belangrijkste is om gewoon te kijken wat je echt leuk vind. Nog heel veel succes met de laatste loodjes van school!

   Delete
 7. Die kunstrichting is denk ik echt wat voor jou! Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes! Liefs x

  ReplyDelete
 8. Wat moet dat een fijn gevoel zijn, dat je examens er al bijna op zitten! En dan interrailen, aahh zo gaaf!! Kunstacademie vind ik wel wat voor jou, je bent zo creatief<3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aah wat lief, jij bent ook heel creatief (hé dat rijmt), hoor! En ja, dat gevoel is zooooo fijn.

   Delete
 9. Wat tof dat je gaat interrailen en dan kan je mooi je nieuwe camera meenemen! Ben heel benieuwd welke je nu uiteindelijk ga aanschaffen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik zou zo graag mijn camera willen meenemen, alleen ben ik daar over nog een beetje aan het twijfelen. Het is namelijk wel riskant met dieven enzo.... Maar er is wel een grote kans dat ik hem meeneem. Lijkt mij zo leuk!

   Delete
 10. Ooh wat gaaf dat je gaat interrailen!! Ik weet niet wat het precies 100% inhoud maar gaaf lijkt me het wel! En nog heel veel succes met je examens! Mijn examens zitten er gelukkig al op! Gefeliciteerd met je 100 volgers, hartstikke verdiend! X

  ReplyDelete
 11. Wat een leuke plannen heb je Sonia! Wat zou het onwijs tof zijn als je in een leuk koffietentje kan werken. En geweldig dat je een camera gaat kopen, waah. Geniet er van, het is zo geweldig. Straks heb je gewoon een spiegelreflex. Voor jezelf. Beste gevoel in de wereld, kan ik je vertellen. De 700d is een toppertje volgens mij, maar de 600d is de voorloper en ook erg prima (meer dan dat zelfs en wat ik er van weet), dus als dat veel scheelt qua prijs zou ik daarvoor gaan. Je kunt ook altijd op Marktplaats kijken, scheelt vaak veel en ik heb daar ook mijn camera gekocht (1200d, geweldig alleen geen uitklapschermpje). Ik ben benieuwd welke het gaat worden! Enne, nog heel veel succes vrijdag! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bedankt, voor de camera informatie :). Ja marktplaats is ook handig! Waarschijnlijk ga ik alleen wel gewoon een nieuwe kopen (ik heb het geld nu toch al). En ja, dat lijkt mij zo'n GEWELDIG gevoel, hihi :)

   Delete
 12. Superleuk dat je gaat interrailen! Die opleiding die je gaat doen lijkt me heel leuk! Succes volgend jaar!

  ReplyDelete
 13. Yaaaaayy je bent bijna klaar! En je hebt zulke fijne plannen, voor in én na de zomervakantie. Vond het supergezellig gisteren <3

  ReplyDelete
 14. Heeeerlijk zo lang vakantie toch!! Je hebt al veel leuke plannetjes lees ik :) Veel plezier deze zomer!!

  PS. Ik las bij de reacties hieronder dat je erover twijfelt om je camera mee te nemen met je interrail tripje! Moet je echt doen hoor!!! Daar ga je sowieso de mooiste foto's maken. En zo'n dure camera koop je ten slotte om te gebruiken, JUIST bij zulke dingen, en niet om m te laten verstoffen in de kast :) Mijne gaat ook ooooveral mee naar toe. Laatst is ie zelfs mee wezen kajakken. Heeft ie overleefd. En de foto's zijn t waard hoor!!

  ReplyDelete
 15. Ik ben ook klaar, yeeeeeeh!! Alles wat je op je lijstje hebt staan is ook op mij van toepassing haha. En Interrail is geweldig. (heb net een interrail guide online gezet, hint haha)

  ReplyDelete
 16. Oh wauuuw, wat moet dat een fijn gevoel geven als je klaar bent!! En hey, wat grappig, je doet bijna éxact hetzelfde als ik doe qua profielkeuze; ik heb N&G/N&T met Gymnasium, maar ook met tekenen. Ik heb nu een Docent BKV opleiding van Artez op het oog, maar zit met dezelfde gedachten die jij had. Gymnasium, en dan zo'n opleiding? Toch lijkt het me allemaal echt ontzéttend leuk! Anyway, fijne vakantie :)

  ReplyDelete
 17. Beeldende kunst lijkt mij echt een leuke opleiding!! I really hope that they except you!!
  I will be starting university next year and I'm so nervous!!!
  A giveawy sounds like so much fun... Since you are creative you can think of giving away something you painted, something art related, perhaps something vintage... Just to give you a few ideas since you asked.

  I love reading your blog lovely!
  Liefs, Jade

  ReplyDelete
 18. Maakt niet uit dat je op school niets creatief hebt gemaakt hoor! Bij HKU hebben ze het liefste dat je alleen eigen dingen (zonder opdracht) mee brengt :) Veel geluk met je toelating in ieder geval! Als je eerlijk en enthousiast bent kom je al een heel eind :)

  ReplyDelete
 19. ZO. LEUK. Al die dingen!! Op kamers gaan. INTERRAILEN (die hoort eigenlijk als eerst). Een nieuwe camera kopen (mét voorpret van online onderzoeken en informeren). Veganistisch eten. LOVE IT ALL. Heel veel plezier met alles. GENIET ERVAN!! WHOE

  ReplyDelete
 20. Fijn dat je examens er nu opzitten en dat je drie maanden vakantie hebt (zo lang!) Interrailen is echt een gaaf vooruitzicht. Geniet van je vakantie! (PS gefeliciteerd met de 100 volgers!) xx

  ReplyDelete

2015 - © Little universe in my mind. Design by MangoBlogs.